Söğütlü Meslek Yüksekokulu’nun Temel ..
Söğütlü Meslek Yüksekokulu’nun Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Söğütlü Meslek Yüksekokulu’nun Temel Atma Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi

11 bin 460 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Sakarya Üniversitesi Söğütlü Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Düzenlenen törene Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Ak Parti Söğütlü İlçe Başkanı Adem Fidan, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Sakarya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Nejat Er,  belediye başkanları, daire amirleri, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, 340 gün içerisinde tamamlanacak Meslek Yüksekokulunda 24 dersliğin olacağını ve 5 farklı program dalıyla hizmet vereceğini söyledi. Başkan Genç, “Şuanda burada 11 bin 460 metrekare bir alanımız var. Tabanı bin 115 metre olan yüksekokulumuz, toplamda 3 bin 350 metrekare. Okulumuzda 24 derslik olacak. İnşallah burada da 5 program üzerinde programlama yapıldı. Sakarya’da ihtiyaç duyulan ve özellikle Söğütlü’müzün bulunduğu bölgede OSB’nin çoğalması ile birlikte ihtiyaç olacak olan bölümleri tespit ettik. Okulumuz da öncelikle 3 program olacak; Elektrik Elektronik Bölümü – Elektrik Programı, Elektrik ve Otomasyon Bölümü -  Mekatronik ve Metalürji ve Malzeme Bölümü – Makine. Daha sonra da Resim Konstrüksiyon ve Otomotiv üzerinde toplam 5 program açılacak. Söğütlü’müz için Meslek Yüksekokulu geç kalmış bir sevdadır. İnşallah bu sevdamıza kavuşacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, “Bugün temelini atacağımız yükseokul projesi, Söğütlü Belediyemizin tamamen kendi imkanları ve kendine ait bir proje. İnşallah bu proje, başkanımızın da ifade ettiği gibi süresi içerisinde tamamlanır ve Söğütlülü hemşerilerimizin hizmetine sunulur, temennimiz budur. Ben tekrar bu projenin şehrimize ve Söğütlü’müze hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da, açılacak meslek yüksekokulunun bölgedeki sanayi kuruluşlarında ara ve teknik eleman ihtiyacına da cevap verebilecek kapasitede olduğunu ifade ederek, “Anlamlı bir temel atma törenindeyiz. Meslek yüksekokulu bölgeye her açıdan hareket getirecektir. Ayrıca Sakarya hızla sanayileşen bir il. Bu okulda açılacak bölümler ile orada ki insan gücü, ara elaman, teknik eleman ihtiyacına da cevap verecektir. Bu okullarda açılacak bölümler son derece kıymetli ve önemli. Bölgede ki açılacak yeni sanayi kuruluşlarına eleman yetiştirecek olması da cazibesini artıracaktır inşallah. Tam yerinde kurulmuş bir okul ve inşallah hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.
Tören, konuşmaların ardından yapılan ikram ile son buldu.

Eklenme Tarihi:21-02-2018

Söğütlü Belediyesi Emekli Öğretmenleri Ağırladı
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin GENÇ, ilçede geleneksel hale getirilen 24 Kasım Öğretmenler günü programında emekli öğretmenlerle bir araya geldi.
29-11-2018

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç 24 Kasım Öğretmenler Günü m..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayınladı.
26-11-2018

Söğütlü’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni
Söğütlü’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Gerçekleştirildi.
15-11-2018

Söğütlü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde Cumhuriyet Bayramı Söğütlü’de büyük bir coşku, onur ve gurur içerisinde kutlandı.
02-11-2018

Söğütlü’de İlk Yardım Eğitimi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi “İlk Yardım Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Söğütlü’de düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimler tamamlandı.
19-10-2018