Söğütlü’de İstiklal Marşı'nın Kabulü ..
Söğütlü’de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Söğütlü’de 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 97. yıl dönümü kutlamaları ve Milli Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Söğütlü 15 Temmuz Ortaokulunda okulu gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, daire amirleri öğretmen-öğrenci ve veliler katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Fındıklı Ortaokulu müdürünün ardından İstiklal Marşı oratoryosu, şiirler okundu ve gösteriler sergilendi.
Belediye Başkanı Hüseyin Genç; “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan istiklal marşımızın, 12 Mart 1921'de  kabul edilişinin 97'inci yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, istiklal savaşında milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.  Bu eser tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin bir anıtıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97'inci yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."
dedi.

Program sonunda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Eklenme Tarihi:12-03-2018

Söğütlü Belediyesi Emekli Öğretmenleri Ağırladı
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin GENÇ, ilçede geleneksel hale getirilen 24 Kasım Öğretmenler günü programında emekli öğretmenlerle bir araya geldi.
29-11-2018

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç 24 Kasım Öğretmenler Günü m..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayınladı.
26-11-2018

Söğütlü’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni
Söğütlü’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Gerçekleştirildi.
15-11-2018

Söğütlü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde Cumhuriyet Bayramı Söğütlü’de büyük bir coşku, onur ve gurur içerisinde kutlandı.
02-11-2018

Söğütlü’de İlk Yardım Eğitimi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi “İlk Yardım Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Söğütlü’de düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimler tamamlandı.
19-10-2018