Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi ile İlg..
Söğütlü’de Sıfır Atık Projesi’nin yaygınlaştırılmasıyla ilgili daha yeşil daha temiz bir Söğütlü için istişare
toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı’nın katılımlarıyla Söğütlü Belediyesinde ilk toplantı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen proje doğrultusunda önce ilçede bulunan kamu kurumları; kaymakamlık, belediye ve okullar gibi topluca insanların yaşadığı yerlerde yaygınlaştırarak dışarıya olabildiğince az atık vermeye çalışacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise “Sıfır atık insanları daha bilinçli tüketmeye, daha az atık oluşturmaya, oluşan atığı yerinde ayırmaya, ayrılan atıkların geri dönüşümünün sağlanmasına sevk eden bir yaklaşımdır. Projenin öncelikli amacı bilinçli tüketim kültürünü teşvik etmek ve evde, okulda, fabrikada, hastanede birçok yerde kağıdı gıdadan, camı metalden ayrıştıracak bir sistem kurmaktır. Elbette bu projenin başarıya ulaşması toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkmasıyla mümkün olacağı gibi biz belediyelere de önemli görevler düşmektedir. Üzerimize
düşen görevlerle ilgili Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile gerekli istişareleri yaptık. İvedilikle çalışmalara başlandı.” diyerek toplantı hakkında açıklamada bulundu.

Eklenme Tarihi:13-12-2018

Yeni Yıl Kutlaması
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç’in yeni yıl mesajı
31-12-2018

Söğütlü Belediyesi Emekli Öğretmenleri Ağırladı
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin GENÇ, ilçede geleneksel hale getirilen 24 Kasım Öğretmenler günü programında emekli öğretmenlerle bir araya geldi.
29-11-2018

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç 24 Kasım Öğretmenler Günü m..
Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayınladı.
26-11-2018

Söğütlü’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni
Söğütlü’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Gerçekleştirildi.
15-11-2018

Söğütlü’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde Cumhuriyet Bayramı Söğütlü’de büyük bir coşku, onur ve gurur içerisinde kutlandı.
02-11-2018